ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Α.Ε

Διονύσου 4, 45500, Ιωάννινα

ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Α.Ε


Διονύσου 4
45500, Ιωάννινα

Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια


Εταιρικό προφίλ

Την ιδέα για τη δημιουργία των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων συνέλαβαν ορισμένοι καθηγητές Φροντιστηρίων τον Νοέμβριο του 1998.

Διαπιστώνοντας μέσα από την πολύχρονη διδασκαλία στον Φροντιστηριακό χώρο , πως η προσφορά τους στην Εκπαίδευση μέσα από ένα Σχολείο θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχαν στο Φροντιστήριο , προχώρησαν την επόμενη χρονιά στη λειτουργία Ιδιωτικού Γυμνασίου και Λυκείου.

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο , στελεχωμένα από ικανούς έμπειρους και φιλόπονους εκπαιδευτικούς λειτουργούν αδιαλείπτως έκτοτε στηριζόμενα στη βασικότερη παιδαγωγική αρχή:

‘ Για να είναι ο δάσκαλος αποτελεσματικός πρέπει να δείχνει συνεχές και αδιάπτωτο ενδιαφέρον για το μαθητή’.

Οι πολύπλευρες επιτυχίες του σχολείου φάνηκαν ήδη από την πρώτη χρονιά και οι συντελεστές της ευελπιστούν να συνεχιστούν και θα μοχθήσουν όσο μπορούν για αυτό , όσο το σχολείο λειτουργεί.


Περιγραφή Υπηρεσιών

Η φιλοσοφία και ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους γονείς ένα ολοκληρωμένο «πρόγραμμα φοίτησης» για το παιδί τους, που θα υπηρετεί – πέρα από το αυτονόητο, δηλαδή την ποιοτική διδασκαλία και το ασφαλές περιβάλλον - το στόχο της πολύπλευρης ανάπτυξής του, απαλλάσσοντάς τους από την ανάγκη να δαπανούν επιπλέον χρόνο και χρήμα.

Όλες οι παροχές του σχολείου – βασικό πρόγραμμα μαθημάτων, φροντιστηριακή υποστήριξη, ξένες γλώσσες, πληροφορική, δραστηριό-τητες – καλύπτονται από το βασικό ποσό των διδάκτρων που καταβάλλει ο γονέας και δεν θα υπάρξει καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Άλλωστε, η ίδια η πραγματικότητα που βιώνουμε επιβάλλει έναν τέτοιον τρόπο σκέψης και λειτουργίας…

Οι κύριοι άξονες αυτής της φιλοσοφίας είναι οι εξής:

Α) ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Θεωρούμε ότι σε μια εποχή και κοινωνία που οι κίνδυνοι για τα παιδιά συνεχώς αυξάνονται ακόμη και μέσα στο ίδιο το σχολείο - ιδιαίτερα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο - Λύκειο) για τον πρόσθετο λόγο ότι η εφηβεία καθιστά ακόμη πιο ευάλωτο ένα παιδί - το πρώτο που θα έπρεπε να απασχολεί ένα γονέα είναι κατά πόσο το σχολικό περιβάλλον είναι ασφαλές. Εμείς θα εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα να κοιμάστε ήσυχοι (κυριολεκτικά), χωρίς να κοιμάστε (μεταφορικά), τουλάχιστον όσον αφορά το σχολικό περιβάλλον.

Β) ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Γ) ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δ) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι ενότητες τις οποίες διαπραγματεύεται το μάθημα είναι οι εξής:

> Βασικές έννοιες ηλεκτρονικών υπολογιστών

> Εισαγωγή στα Windows

> Microsoft Word

> Microsoft Excel

> Microsoft Power Point

> Internet

Ε) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Γιατί να μας προτιμήσετε

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για μια επιτυχημένη κοινωνική παρουσία και σταδιοδρομία είναι η ποιότητα της γνώσης που αποκτά ο μαθητής στη βασική του εκπαίδευση. Όσο καλύτερες βασικές σπουδές έχει ο νέος τόσο ευκολότερα εντάσσεται στην ανώτατη εκπαίδευση και αργότερα ξεχωρίζει στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Θεμέλιο της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας είναι η παροχή στέρεων γνώσεων και η δημιουργία υπεύθυνων, φιλόπονων και σκεπτόμενων ανθρώπων με ευρύτητα πνεύματος, δημιουργική σκέψη, πρωτοβουλία και ευελιξία, που θα μπορούν να αντεπεξέρχονται στα καθημερινά προβλήματα της ζωής.

Γι’ αυτό βασική αρχή των «ΔΩΔΩΝΑΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ» είναι ότι η αποστολή του σχολείου δεν «εξαντλείται» με τη βοήθεια που παρέχει στο μαθητή για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, αλλά αποβλέπει και σε μία ουσιαστική συμβολή, ώστε να γίνει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, η οποία θα ξεχωρίζει σ’ ολόκληρο τον υπόλοιπο βίο του.


Ξένες Γλώσσες

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια, στοχεύοντας στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και στην απόκτηση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας από τους μαθητές, μέσα από το σχολείο και χωρίς να είναι απαραίτητη η παρακολούθηση μαθημάτων σε Φροντιστήρια, υλοποιούν ολοκληρωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας που ξεκινάει από το Δημοτικό (συνεργαζόμαστε με τα Εκπαιδευτήρια Όλγας – Ντότη Οικονόμου) και συνεχίζεται συστηματικά στο Γυμνάσιο και Λύκειο. Ειδικότερα για το Γυμνάσιο ο κεντρικός στόχος είναι η απόκτηση πιστοποιητικού επιπέδου Β2 (lower) στην Αγγλική Γλώσσα στη Γ’ Γυμνασίου.


ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

Το πρόγραμμα διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας που εφαρμόζεται στο σχολείο μας παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα απόκτησης των πτυχίων Α1-Α2 και Β1-Β2 του γερμανικού ινστιτούτου ή του ΥΠΕΠΘ.


ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ

Α΄ Γυμνασίου: Οι μαθητές αναπτύσσουν και καλλιεργούν τις τέσσερις γλωσσικές δεξιότητες: Παραγωγή γραπτού λόγου, κατανόηση γραπτού λόγου, παραγωγή προφορικού λόγου, κατανόηση προφορικού λόγου.

Β΄ Γυμνασίου: Σε αυτήν την τάξη οι μαθητές επεκτείνουν τις γνώσεις τους σχετικά με το λεξιλόγιο και τις γραμματικές δομές της γαλλικής γλώσσας. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς συμμετέχουν ( ανάλογα με το επίπεδό τους ) στις εξετάσεις για την απόκτηση των πτυχίων Α1 ή Α2.

Γ΄ Γυμνασίου: Σκοπός στην Γ΄ Γυμνασίου είναι η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις για το πτυχίο Α2 ή Β1 που οργανώνεται είτε από το ΥΠ.Ε.Π.Θ είτε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Α΄ Λυκείου: Σε αυτήν την τάξη ο μαθητής υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ολοκληρώνει το βασικό κύκλο σπουδών επιπέδου Β1 ή Β2. (Το Β2 πιστοποιεί την καλή γνώση της γλώσσας). Η απόκτηση του συγκεκριμένου πτυχίου γίνεται με τη συμμετοχή μας στις εξετάσεις που οργανώνεται είτε από το ΥΠ.Ε.Π.Θ είτε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.


Δραστηριότητες

Περιβαλλοντική Ομάδα

Δημοσιογραφική Ομάδα

Θεατρική Ομάδα

Εργασίες

Αθλητικές

Εκδηλώσεις

Επισκέψεις

Εκδρομές

Νέα - Ανακοινώσεις


Δεν υπάρχουν προσφορές ...

Δεν υπάρχουν προϊόντα ....

Αρχεία

Η Εκπαίδευση είναι τρόπος ζωής! Προβολή
Νέες μειωμένες τιμές Προβολή

Φωτογραφίες

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα08:00 - 15:00
Τρίτη08:00 - 15:00
Τετάρτη08:00 - 15:00
Πέμπτη08:00 - 15:00
Παρασκευή08:00 - 15:00
ΣάββατοΚΛΕΙΣΤΑ
ΚυριακήΚΛΕΙΣΤΑ

Στείλε μήνυμα

Επικοινωνήστε με την επιχείρηση

Χάρτης

Videos