ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΑΕΒΕ

Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Αθηνών 4ο χλμ, 45500, Ιωάννινα

ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΑΕΒΕΑνταλλακτικά Αυτοκινήτων, Αξεσουάρ Αυτοκινήτων


Εταιρικό προφίλ

Στη μακρόχρονη πορεία μας από το 1923 έως σήμερα, η διορατικότητα και η αποφασιστικότητα τριών γενεών στο χώρο του αυτοκινήτου, οδήγησαν το 1978 την παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση στη δημιουργία μιας μεγάλης εταιρείας, της «ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΑΕΒΕ», η οποία ορθά διεκδικεί τον τίτλο της πρώτης εταιρείας ανταλλακτικών & ειδών αυτοκινήτου στην Βορειοδυτική  Ελλάδα.

 Η  εταιρεία μας για να καλύψει τις ανάγκες ανάπτυξής της, από το 1994 έχει μεταφερθεί σε χώρο 4.500 τμ και στεγάζεται στις νέες σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της συνολικού εμβαδού 2.000 τμ.

 Η «ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΑΕΒΕ» εισάγει την πληρέστερη γκάμα επωνύμων προϊόντων από τους γνωστότερους οίκους παραγωγής ανταλλακτικών πρώτης τοποθέτησης του εξωτερικού, συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ομοειδείς εταιρείες του κλάδου πανελληνίως, ενεργοποιείται από το 1985 στην παραγωγή ορισμένων ειδικών φίλτρων και συμμετέχει ενεργά από το 2004 στο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης (ανακύκλωσης) λιπαντικών, συσσωρευτών, συσκευασιών κλπ.

 Το δυναμικό δίκτυο διανομής των προϊόντων μας στη ΒΔ Ελλάδα, η συνέπεια της εταιρείας μας και οι άψογες σχέσεις συνεργασίας με εσάς τους πελάτες μας στις ανταγωνιστικότερες τιμές της ελληνικής αγοράς, μας επιτρέπουν να σας ευχαριστήσουμε που για περισσότερα από 90 χρόνια μας αναδείξατε  τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη σας.

 Η «ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΑΕΒΕ» με τη διαρκή και πολύπλευρη προσέγγιση των στελεχών της στον τεχνολογικά εξειδικευμένο χώρο του σημερινού αυτοκινήτου, περνώντας σήμερα στην τέταρτη γενεά, επενδύει σε νέες τεχνολογίες, βελτιώνει τις υπηρεσίες της και φιλοδοξεί να απαντήσει σε κάθε πρόκληση, καλύπτοντας τις ανάγκες σας με την ίδια συνέπεια και στο μέλλον.* 


Περιγραφή Υπηρεσιών

Προϊόντα:

 * Φίλτρα

* Λιπαντικά και Χημικά

* Ηλεκτρικά είδη

* Σύστημα Φρένων

* Ιμάντες και Ρουλεμάν

* Σύστημα Διεύθυνσης

* Ανάρτηση – Αμορτισέρ

* Μετάδοση – Συμπλέκτης

* Μέρη Κινητήρος

* Τροφοδοσία Καυσίμου

* Ψύξη – Θέρμανση

* Αμάξωμα – Εξοπλισμός

* Αναλώσιμα – Λοιπά είδη


Γιατί να μας προτιμήσετε

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (Ε.Σ.Ε.Ε.)

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΑΕΒΕ

 Η εταιρεία μας υιοθετεί σύστημα διαχείρισης δράσεων Πράσινης Επιχειρηματικότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και δεσμεύεται με την παρούσα Πολιτική της ως προς την ανάπτυξη και βελτίωση της Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής της Υπευθυνότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Κατευθυντήριων Γραμμών eco-commerce.

 Ως προς την κατεύθυνση αυτή:

 • Εφαρμόζουμε τις απαιτήσεις των Κατευθυντήριων Γραμμών eco-commerce της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) σε όλο το φάσμα των λειτουργικών δραστηριοτήτων της επιχείρησής μας.

 • Λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνικής μας υπευθυνότητας.

 • Αξιολογούμε και βελτιώνουμε συνεχώς τη συνολική Περιβαλλοντική και Κοινωνική μας επίδοση, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές μας παρεμβάσεις και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης αυτών.

 • Προωθούμε την πώληση φιλικών προς τo περιβάλλον προϊόντων.

 • Εφαρμόζουμε δια βίου εκπαίδευση και ενημέρωση του προσωπικού μας σε θέματα Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Ευαισθησίας.

 • Τηρούμε αλλά και υπερβαίνουμε την περιβαλλοντική νομοθεσία που άπτεται της δραστηριότητάς μας.

 • Προωθούμε τον ανοικτό διάλογο και την ενημέρωση του κοινού σε πνεύμα ειλικρινούς και αμοιβαίου σεβασμού.

 • Εδραιώνουμε την έννοια και προωθούμε δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας και περιβαλλοντικού οράματος, τα οποία εμπνέουν τόσο το ανώτατο επίπεδο ιεραρχίας όσο και όλη την πυραμίδα των εργαζομένων στην εταιρεία.

 Η πολιτική αυτή είναι διαθέσιμη προς ενημέρωση του προσωπικού, των πελατών, των προμηθευτών αλλά και προς κάθε ενδιαφερόμενο.

 Για την επιχείρηση ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΑΕΒΕ


Ειδίκευση

Η εταιρεία μας ειδικεύεται κυρίως στον χώρο των ποιοτικών – πρώτης τοποθέτησης (ΟΕΜ) ή αντιστοίχων πιστοποιημένων όμως κατά ISO – αναλωσίμων ανταλλακτικών μοτοσικλετών, επιβατηγών αυτοκινήτων, μικρών και μεγάλων φορτηγών, λεωφορείων, χωματουργικών μηχανημάτων, ειδικών εργαλείων και σκαφών θαλάσσης.

 Αναλώσιμα θεωρούνται τα ανταλλακτικά του ετήσιου service όπως φίλτρα παντός τύπου,  λιπαντικά,  αναφλεκτήρες (μπουζί), αλλά κατ΄ επέκταση και ιμάντες,  φρένα,  λαμπτήρες, συσσωρευτές (μπαταρίες), υαλοκαθαριστήρες κλπ, τα οποία πρέπει να ελέγχονται συχνά.  Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται και τα αναλώσιμα του συνεργείου όπως χημικά, κόλλες, καθαριστικά, σωληνάκια, σφιγκτήρες.

 Επίσης διαθέτουμε ανταλλακτικά τα οποία αντικαθίστανται προληπτικά στον περιοδικό τακτικό έλεγχο πού ορίζει ο κατασκευαστής στο βιβλίο συντήρησης  του οχήματος, όπως  ιμάντες και τεντωτήρες χρονισμού, αντλίες νερού, ένσφαιροι τριβείς (ρουλεμάν), τα μέρη του συστήματος διεύθυνσης και οι αποσβεστήρες κραδασμών (αμορτισέρ).

 Στο εύρος των προιόντων μας έχουμε συμπεριλάβει και εκείνα τα ανταλλακτικά τα οποία αντικαθίστανται όταν παραστεί η ανάλογη ανάγκη, όπως οι αντλίες  βενζίνης, το σύστημα μετάδοσης κίνησης (συμπλέκτης), οι σταυροί ή οι μπιλοφόροι, καθώς επίσης και κάποια ειδικά εργαλεία, σύνδεσμοι κλπ τα οποία απαιτούνται για την τοποθέτηση.

 Καλύπτουμε πλήρως την κάθε κατηγορία ανταλλακτικού και τις επί μέρους ομάδες της με χιλιάδες κωδικούς των κορυφαίων κατασκευαστών παγκοσμίως, με περισσότερα του ενός εργοστάσια, ώστε ταυτόχρονα να σας δίνεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο ή και περισσοτέρων τιμών.

 Η ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΑΕΒΕ δεν ενεργοποιείται στο χώρο των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, των ανταλλακτικών φανοποιείας καθώς επίσης και των φθηνών ανωνύμων απομιμήσεων.


Ανακύκλωση Λιπαντικών, Συσσωρευτών κλπ

Βοηθήστε και εσείς ενεργά στην Ανακύκλωση λιπαντικών, συσσωρευτών κλπ

Το 2001 θεσπίζεται ο Νόμος 2939/01 (ΦΕΚ 179Α/6-8-01), ο οποίος αποτελεί για τη χώρα μας το νομοθετικό πλαίσιο   για τις διαδικασίες διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων και άλλων υλικών με σκοπό να εναρμονισθούμε με τις ανάλογες κοινοτικές οδηγίες, και ιδρύεται ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟIΟΝΤΩΝ (ΕΟΕΔΣΑΠ) , για τον έλεγχο της εφαρμογής του.

Στο χώρο του αυτοκινήτου, το πνεύμα του νόμου είναι ότι πρέπει να γίνει κτήμα και πεποίθηση όλων μας ότι η απόρριψη στο έδαφος ή στα «οικιακά» απορρίμματα, ορισμένων ιδιαίτερα ρυπογόνων προϊόντων, όπως των λιπαντικών του κινητήρα, των συσσωρευτών και των ελαστικών πρέπει να αποφεύγεται, ώστε μέσω των πιστοποιημένων κέντρων συλλογής να γίνεται περαιτέρω οικολογική επεξεργασία τους.

Το Μάρτιο του 2004 ενεργοποιούνται οι παρακάτω τομείς με τα εξής Προεδρικά Διατάγματα:

1. Π.Δ. 82 (ΦΕΚ 64Α/2-3-2004) με θέμα «μέτρα και όροι για την εναλλακτική διαχείριση των χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων», το οποίο καθορίζει την εφαρμογή για τα Απόβλητα Λιπαντικά Έλαια (ΑΛΕ) και του οποίου τη διαχείριση αναλαμβάνουν οι ΕΛ.ΤΕ.ΠΕ – ΚΕ.ΠΕ.Δ.

Βασικότερα στοιχεία του νόμου είναι:

α) Η υποχρεωτική συλλογή του 60% και άνω της πωλούμενης ποσότητας από εγκεκριμένα κέντρα συλλογής με ταυτόχρονη χορήγηση ανάλογης βεβαίωσης παράδοσης/παραλαβής για τον έλεγχο από τον ΕΟΕΔΣΑΠ.

β) Τα αυστηρά πρόστιμα που προβλέπονται τόσο για εκείνους (συνεργεία, πρατήρια) που δεν αποδίδουν τα χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια στα εγκεκριμένα κέντρα, όσο και για εκείνους (ιδιώτες) που τα απορρίπτουν στο έδαφος.

γ) Η υποχρέωση των καταστημάτων πώλησης, συνεργείων, πρατηρίων κ.λ.π. να έχουν ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές συλλογής.

δ) Η απαγόρευση απόκτησης ή ανανέωσης άδειας συνεργείου και πρατηρίου καυσίμων εάν προηγουμένως δεν έχει υπογραφεί σύμβαση με κάποιο εγκεκριμένο κέντρο συλλογής.

Δείτε τα πιστοποιημένα κέντρα συλλογής λιπαντικών και τις εταιρείες οι οποίες έχουν συμβληθεί και συμμετέχουν στην ανακύκλωση, μέσω του συνδέσμου της (ΕΛ.ΤΕ.ΠΕ. ΑΕ) σήμερα ΕΝ.ΔΙ.Α.Λ.Ε. ΑΕ:

www.eltepe.gr

Περισσότερες γενικές πληροφορίες στον ιστότοπο του υπουργείου:

anakyklosi.ypeka.gr/system/system.html

2. Π.Δ. 115 (ΦΕΚ 80Α/5-3-2004) με θέμα «Μέτρα, όροι και πρόγραμμα για την Εναλλακτική Διαχείριση Χρησιμοποιημένων Συσσωρευτών», το οποίο καθορίζει την εφαρμογή του νόμου για τους χρησιμοποιημένους συσσωρευτές κάθε τύπου και του οποίου τη διαχείριση αναλαμβάνει το ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ. ΑΕ.

Βασικότερα στοιχεία του νόμου είναι:

α) Η διακίνηση υποχρεωτικά από καταστήματα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις συλλογής (π.χ. έχουν προμηθευτεί κατάλληλους πλαστικούς κάδους) και τα οποία συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των επιχειρήσεων που συντάσσει το ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ. ΑΕ

β) Η διακίνηση μόνον όσων BRAND-NAMES / εργοστασίων έχουν συμβληθεί με το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης, οι κατάλογοι των οποίων είναι διαθέσιμοι από το ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ ΑΕ.

γ) Ο τελικός καταναλωτής, δηλαδή ο ιδιώτης, δε θα μπορεί να προμηθεύεται νέα μπαταρία εάν ταυτόχρονα δεν επιστρέψει την παλιά!

Δείτε τους συμβεβλημένους συλλέκτες, τα πιστοποιημένα κέντρα συλλογής συσσωρευτών και τα πιστοποιημένα εργοστάσια, μέσω του συνδέσμου του ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ. ΑΕ:

www.sydesys.gr

Περισσότερες γενικές πληροφορίες στον ιστότοπο του υπουργείου:

anakyklosi.ypeka.gr/system/system.html

Η «ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΑΕΒΕ» συμμορφούμενη με τις παραπάνω διατάξεις, διακινεί αποκλειστικά και μόνο προϊόντα πιστοποιημένων σημάτων / εταιρειών και από το 2004 συμμετέχει ενεργά στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ για τη συλλογή χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και συσσωρευτών.

Παρακαλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να μας παραδίδει, χωρίς καμιά υποχρέωση, στο 4ο ΧΛΜ της Ε.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΑΘΗΝΩΝ, καθημερινά εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08.30 π.μ. έως 16.00 μ.μ., την παλιά του μπαταρία και το δοχείο με τα χρησιμοποιημένα λάδια του αυτοκινήτου του!

Επίσης, απευθυνόμαστε στους υπευθύνους των εργοταξίων, τόσο των τεχνικών εταιριών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και των πρατηρίων καυσίμων και των συνεργείων, για να την παροχή πληροφοριών κανονίζοντας κοινούς τρόπους και μεθόδους συλλογής, προλαμβάνοντας τα αυστηρά πρόστιμα και τις κυρώσεις της αρμόδιας υπηρεσίας (ΕΟΕΔΣΑΠ), η οποία θα διενεργεί τους τακτικούς ελέγχους με αναδρομική ισχύ από τον Μάρτιο του 2003.Πιστοποιήσεις - Διακρίσεις

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ και ΓΝΗΣΙΑ ανταλλακτικά

Η κοινοτική οδηγία 1400/2002/EC BLOCK EXEMPTION REGULATION (BER) για τα δικαιώματα του καταναλωτή, που τέθηκε σε ισχύ την 1/10/2002 και αφορά τον ευρύτερο χώρο της αυτοκίνησης, σαφώς ορίζει ότι με την αγορά ενός οχήματος, η εγγύηση καλύπτεται από την αντιπροσωπεία του, με μοναδική προϋπόθεση να χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα ανταλλακτικά ανεξαρτήτως του εάν αγοράζονται ή όχι από την αντιπροσωπεία, τα οποία όμως πρέπει να τοποθετούνται από εξειδικευμένους / εξουσιοδοτημένους επισκευαστές ή και την ίδια την αντιπροσωπεία.

 Από την 1η Ιουνίου 2010 και με χρονικό ορίζοντα έως τον Μάϊο του 2023, βρίσκονται σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί 330/2010/EC και 461/2010/EC οι οποίοι αποτελούν συνέχεια του προηγουμένου, σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 101 παράγραφος 3 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ορισμένες κατηγορίες καθέτων συμφωνιών και εναρμονισμένων πρακτικών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 Οι νέοι κανόνες διαμορφώνουν ένα πιο υγιές περιβάλλον στον ανταγωνισμό μεταξύ αντιπροσωπειών και ελευθέρου εμπορίου το οποίο θα είναι προς όφελος του καταναλωτή-πελάτη μειώνοντας το κόστος συντήρησης. Επίσης, απαγορεύουν στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο να μην διαθέτει πλέον ειδικά ανταλλακτικά και τεχνικές πληροφορίες ελεύθερα, πράγμα που είναι παράνομο και απαράδεκτο, κόντρα σε κάθε εμπορική δεοντολογία, αλλά και στην οδηγία περί κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης των αντιπροσωπειών της Ε.Ε.

 Γνήσια ανταλλακτικά, είναι αυτά που παράγει ένα εργοστάσιο και προμηθεύει την αυτοκινητοβιομηχανία  για τη συναρμολόγηση στην γραμμή παραγωγής των μοντέλων της και τα καταστήματα των αντιπροσωπειών, σε συσκευασία ΟΕΜ.

Είδη πρώτης εφαρμογής, είναι ακριβώς τα ίδια ανταλλακτικά με τα γνήσια, που το ίδιο κατασκευαστικό εργοστάσιο το οποίο προμηθεύει την αυτοκινητοβιομηχανία, υποχρεωτικά πλέον διανέμει στην αγορά μέσω του ελεύθερου ανταγωνισμού και έχετε τη δυνατότητα να τα προμηθευτείτε εσείς από οποιοδήποτε κατάστημα ανταλλακτικών, συνήθως σε χαμηλότερο κόστος, αλλά πλέον στην συσκευασία του κατασκευαστή. Η αρχική υποχρέωση των κατασκευαστών να αναγράφουν επί του προϊόντος τόσο το σήμα του αυτοκινήτου όσο και το σήμα του εργοστασίου παραγωγής, αν και τηρείται πλεόν από πολλούς αξιοπρεπείς κατασκευαστές, δεν έχει ακόμη αφαρμοστεί πλήρως, λόγω συμφωνιών αλλά και άλλων λόγων που όλοι κατανοείτε!

Ανταλλακτικά άλλων εργοστασίων ίδιας ή πολλές φορές ακόμη και υψηλότερης ποιότητας από τα γνήσια (βελτιώσεις), τα οποία ομως διαθέτουν πιστοποίηση και έγκριση από τον κατασκευαστή του οχήματος.

Η χρήση λοιπόν ανταλλακτικών, είτε πρώτης εφαρμογής  είτε ανταγωνιστικών πιστοποιημένων εργοστασίων, αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας και τη δική σας, σε χαμηλότερες πλεόν τιμές από αυτές των αντιπροσωπειών για τα ίδια ακριβώς προϊόντα, αποτρέποντάς σας ταυτόχρονα να στραφείτε στις φθηνές και ανώνυμες απομιμήσεις τους.

 Η Ευρωπαϊκή επιτροπή καθιστά σαφές ότι ο καταναλωτής δεν θα χάνει τα δικαιώματα που του εξασφαλίζει η εγγύηση έναντι του κατασκευαστή του οχήματος, εάν ένα κανονικό σέρβις ή εργασία επισκευής έχει εκτελεσθεί από κάποιο ανεξάρτητο πιστοποιημένο συνεργείο.

 Είμαστε κοντά σας για να σας εξυπηρετήσουμε, να σας συμβουλεύσουμε, να σας καθοδηγήσουμε και να σας προμηθεύσουμε με  το κατάλληλο καινούργιο οικονομικό και ταυτόχρονα ποιοτικό ανταλλακτικό και σε συνεργασία με τον ελεύθερο εξειδικευμένο επισκευαστή, να πραγματοποιήσετε την επιθυμητή επισκευή και συντήρηση του οχήματος σας, υποχρεώνοντας ταυτόχρονα την αντιπροσωπεία να σφραγίσει και να διατηρήσει την ισχύ της εγγύησης του οχήματος σας.

 Στη σελίδα των προϊόντων και των υπηρεσιών έχετε την δυνατότητα να δείτε μέσα από την ιστοσελίδα του κατασκευαστικού εργοστασίου, εάν το ανταλλακτικό το οποίο σας ενδιαφέρει να αγοράσετε έχει πιστοποίηση κατά ISO και έγκριση από τον ίδιο τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας.


Γενικές Πληροφορίες

Ποιότητα, Επιστροφές και Εγγυήσεις ανταλλακτικών

Τα είδη των Οίκων οι οποίοι αντιπροσωπεύονται από την Εταιρεία μας είναι ποιοτικά, στην πλειοψηφία τους είδη πρώτης τοποθέτησης (ΟΕΜ) ή τουλάχιστον αντίστοιχα πιστοποιημένα κατά ISO και όλα φέρουν την εγγύηση των Εργοστασίων κατασκευής τους.

 Η ως άνω εγγύηση, όπως νομικά αυτή εφαρμόζεται για κάθε βιομηχανικό προϊόν μαζικής παραγωγής, περιορίζεται στην δωρεάν αντικατάσταση του ανταλλακτικού που αστόχησε, είτε για λόγους ατελούς κατασκευής, είτε εξαιτίας ακατάλληλου υλικού και δεν περιλαμβάνει σε καμία περίπτωση αποζημίωση του πελάτη προς κάλυψη των αμέσων ή εμμέσων ζημιών που υπέστη από την χρήση του. Αυτές οι αποζημιώσεις, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλύπτονται με το ανάλογο πακέτο παροχών από την Οδική Βοήθεια – Ασφάλεια του οχήματός σας.

 Η εγγύηση των εργοστασίων δεν καλύπτει βλάβες που προξενήθηκαν από λανθασμένη επιλογή τύπου, φυσιολογική φθορά λόγω παρέλευσης του χρόνου ζωής του προϊόντος, υπερφόρτιση, κακή τοποθέτηση, πλημμελή συντήρηση και γενικά άλλες αιτίες εκτός προδιαγραφών χρήσης.

 Για την αποφυγή λανθασμένης επιλογής ανταλλακτικού και στην περίπτωση που δεν γνωρίζετε ή πιστεύετε ότι έχει αντικατασταθεί ξανά από άλλο το οποίο πιθανώς δεν ανταποκρίνεται στο γνήσιο του αυτοκινήτου σας, παρακαλούμε να μας δίνετε την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή τον αριθμό πλαισίου και κινητήρα, ώστε να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε το σωστό ανταλλακτικό. Εναλλακτικά, ακολουθήστε τις οδηγίες εύρεσης του σωστού ανταλλακτικού μέσα από την σελίδα ΠΡΟΙΟΝΤΑ της ιστοσελίδας μας για το εργοστάσιο. Αυτό θα σας απαλλάξει από δεκτές αλλά άσκοπες επιστροφές προϊόντων, το κόστος των οποίων σας βαρύνει, εφ όσον βεβαίως δεν έχει καταστραφεί η αρχική συσκευασία τους, δεν έχουν τοποθετηθεί στο όχημα και είναι στην κατάσταση που σας παραδόθηκαν . Τα αγορασθέντα ηλεκτρικά είδη δεν επιστρέφονται.

 Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι το προϊόν που αγοράσατε ήταν “ελαττωματικό” ή προέκυψε αστοχία υλικού κατά την διάρκεια της χρήσης του και προκειμένου να διαπιστωθεί το δίκαιο ή όχι των απόψεων σας, θα πρέπει να μας το επιστρέψετε ελεύθερο στην έδρα μας στα Ιωάννινα, προκειμένου με ευθύνη μας να αποσταλεί στο Εργοστάσιο ή τον Αντιπρόσωπό του στην Ελλάδα και να ελεγχθεί από ειδικευμένους τεχνικούς της κατασκευάστριας εταιρείας. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει ότι έχει προηγηθεί έλεγχος από το συνεργείο το οποίο τοποθέτησε το εν λόγω ανταλλακτικό ή από κάποιο άλλο της επιλογής σας και έχει διαπιστωθεί πρόβλημα.

 Για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή σας, θα θέλαμε το συνεργείο το οποίο έκανε αυτόν τον έλεγχο, να σας δώσει γραπτώς τον λόγο στον οποίο αποδίδει την αστοχία του υλικού, καθώς και τα όργανα με τα οποία έγινε αυτή η διάγνωση, μαζί με μία επαγγελματική κάρτα, ώστε οι δύο τεχνικοί να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μεταξύ τους σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια πρόσθετη πληροφορία. Σε αντίθετη περίπτωση, το αίτημά σας δεν είναι δυνατόν να εξετασθεί.

 Το κόστος αντικατάστασης του ανταλλακτικού κατά το χρονικό διάστημα από την στιγμή της επιστροφής έως την εξαγωγή του πορίσματος από το Εργοστάσιο ή τον Αντιπρόσωπό του, βαρύνει τον καταναλωτή – πελάτη. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την παραλαβή του πορίσματος του ελέγχου και σε περίπτωση δικαίωσης του αιτήματος του καταναλωτή, γίνεται άμεση επιστροφή του καταβληθέντος ποσού του αρχικά τοποθετημένου ελαττωματικού ανταλλακτικού, ακόμη και στην περίπτωση που το ανταλλακτικό αντικατάστασης δεν αγοράστηκε από την Εταιρεία μας, λόγω διαφωνίας ή λόγω απώλειας εμπιστοσύνης σε αυτήν κλπ, από τον καταναλωτή – πελάτη.

 Έχετε την δυνατότητα να αναρτήσετε κάθε παράπονο σας στο διαδίκτυο, να απευθυνθείτε στην Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή εφ όσον πιστεύετε ότι αδικείστε ή ακόμη και να κινηθείτε νομικά κατά της Εταιρείας μας και του Οίκου που αντιπροσωπεύει, παραθέτοντας υποχρεωτικά την παρούσα δήλωσή μας η οποία ευρίσκεται και στον ιστότοπο της ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΑΕΒΕ. Για την επίλυση κάθε διαφοράς, αποκλειστικά αρμόδια ορίζονται τα Δικαστήρια Ιωαννίνων, όπως ρητά αναφέρεται στα παραστατικά πώλησης.


Δεν υπάρχουν προσφορές ...

Δεν υπάρχουν προϊόντα ....

Φωτογραφίες

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα8:30 π.μ. - 4:30 μ.μ
Τρίτη8:30 π.μ. - 4:30 μ.μ
Τετάρτη8:30 π.μ. - 4:30 μ.μ
Πέμπτη8:30 π.μ. - 4:30 μ.μ
Παρασκευή8:30 π.μ. - 4:30 μ.μ
Σάββατο9:00 π.μ. - 1:00 μ.μ
ΚυριακήΚΛΕΙΣΤΑ

Στείλε μήνυμα

Επικοινωνήστε με την επιχείρηση

Χάρτης