ACTIVE NATURE

Ζαγόρι , 45221, Ιωάννινα

ACTIVE NATUREΑθλητικά Κέντρα, Αθλητικές Σχολές, Πολεμικές Τέχνες


Εταιρικό προφίλ

Η ACTIVE-NATURE είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εναλλακτικής μορφής τουρισμού (EXTREME SPORTS) στην ΕΛΛΑΔΑ.

Η κεντρική βάση της εταιρίας βρίσκεται στα Ιωάννινα και η ίδρυσή της υπολογίζεται στα μέσα του έτους 2008. Ο ιδρυτής της εταιρείας αυτής είναι ο Χρήστος Νικολάου ο οποίος είναι πανελλήνιος πρωταθλητής κανόε-καγιάκ, μέλος Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας από 1997 έως και σήμερα, 4ος σε πανευρωπαϊκό κύπελλο καγιάκ και 2 αργυρά μετάλλια σε παγκόσμια meeting 2009 Ιταλία(savona) και 2012 Ελβετία(Rapperswil) μέλος προολυμπιακής ομάδας 2004-2008 ,προπονητής κανόε-καγιάκ άγριων-ήρεμων νερών πιστοποιημένος από την Γ. Γραμματεία Αθλητισμού , προπονητική εμπειρία στο Ναυτικό Όμιλο Παμβώτιδος 2008 έως και σήμερα, πιστοποιημένος οδηγός της διεθνής ομοσπονδίας rafting(i.r.f.), διασώστης άγριων νερών rescue 3 international, πτυχίο ναυαγοσώστη (Ε.Ν.Α.Κ.) δίπλωμα σχολής canyoning 1ου επιπέδου πιστοποιημένο από σπηλαιολογική ομοσπονδία Eλλάδος, Ελληνικός Σύλλογος Εξερεύνησης Φαραγγιών (Ε.Σ.Ε.Φ), σχολή Ερυθρού Σταυρού πρώτων βοηθειών.

Οι συνεργάτες της Αctive-nature είναι εξειδικευμένοι πλήρως ,καταρτισμένοι και εξαιρετικά έμπειροι με την δραστηριότητα που θα επιλέξετε.

Κυρίως οι πιο πολλές δραστηριότητες του rafting, parapente, canyoning, kayak γίνονται στις περιοχές των Ζαγοροχωρίων και Τζουμέρκων Ιωαννίνων. Σε αυτά τα μέρη έχουμε δημιουργήσει βάσεις αποδυτηρίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Η εταιρία ξεκίνησε να αναπτύσσει αθλητικές διαδρομές στη φύση (Ράφτινγκ, Canyoning, Ιππασία, Κανόε Καγιάκ, Πεζοπορία, Aλεξιπτωτο πλαγιάς (parapente), Αναρρίχηση, hydrospeed, τοξοβολία, mountain bike, sea-kayak, ποδηλασία, Ski βουνου), δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς επισκέπτες της περιοχής να γνωρίσουν το φυσικό κάλος της Ηπείρου.

Η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός για ταξίδια περιπέτειας εναλλακτικού τουρισμού και Ήπειρος έχει τις δυνατότητες να αναπτυχθούν όλα τα παραπάνω extreme sports


Περιγραφή Υπηρεσιών

Ράφτινγκ

Το Ράφτινγκ είναι ομαδικό σπορ κατάβασης ποταμού αποτελείται από έναν επαγγελματία οδηγό ποταμού. Το μέγεθος της βάρκας καθορίζεται από το βαθμό δυσκολίας του ποταμού και την ποσότητα των νερών του. Ο έμπειρος οδηγός που βρίσκεται στη βάρκα καθοδηγεί το πλήρωμα και του δίνει τις ανάλογες εντολές για να κωπηλατεί ανάλογα, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα φυσικάεμπόδια που συναντώνται κατά τη διάρκεια της κατάβασης.

Στην ουσία πρόκειται για την κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα που κινείται με κουπιά. Το ρεύμα του ποταμού είναι αυτό που καθορίζει τη πορεία ενώ τα κουπιά χρησιμοποιούνται για την αποφυγή εμποδίων.

Όπως όλα τα σπορ περιπέτειας έτσι και το ράφτινγκ έχει κάποιο βαθμό επικινδυνότητας συνεπώς και κάποιους κανόνες ασφαλείας. Οι βαθμοί δυσκολίας των ποταμών με τις εντολές του οδηγού είναι από I w. w. έως VI w. w.

Η κλίμακα αυτή διαμορφώνεται ανάλογα με τον όγκο του νερού, την κλίση του εδάφους και τα εμπόδια (βράχια) που βρίσκονται στο ποτάμι.


Canyoning

Η λέξη canyoning είναι αγγλική και σημαίνει «διάσχιση φαραγγιού».

Περιγράφει μια σύνθετη δραστηριότητα (extreme) που συνδυάζει πεζοπορία, αναρρίχηση, κατάβαση βράχων, πέρασμα ποταμού και κολύμπι. Όταν απαντώνται καταρράκτες, περιλαμβάνει και άλματα από ύψος στο νερό. Σύμφωνα με το λεξικό, «ένα φαράγγι είναι μία στενή, βαθειά και απόκρημνη χαράδρα που σχηματίζεται μεταξύ δύο βουνών ή λόφων λόγω της συνεχούς διαβρώσεως του εδάφους από τα νερά των ορμητικών χειμάρρων».

Στην Ελλάδα, το canyoning (διάσχιση φαραγγιού), είναι μία σχετικά νέα δραστηριότητα που όμως αναπτύσσεται γρήγορα, κερδίζοντας πολλούς και φανατικούς οπαδούς.

Προϋποθέσεις για τη διάσχιση φαραγγιού (canyoning):

Γίνεται πάντα από μικρές ομάδες με επικεφαλής έναν έμπειρο οδηγό και έπειτα από σωστό προγραμματισμό.

Τα άτομα που συμμετέχουν πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να γνωρίζουν κολύμπι.

Πώς γίνεται η διάσχιση φαραγγιού (canyoning):

Ξεκινά στην είσοδο του φαραγγιού, που είναι συνήθως και το ψηλότερο σημείο.

Η έξοδος είναι στο χαμηλότερο σημείο του φαραγγιού, ακολουθώντας τη ροή του ποταμού.

Πολλές φορές χρειάζεται να βαδίσουμε μέσα στο ποτάμι, ακόμα και να κολυμπήσουμε. Υπάρχουν φυσικά εμπόδια, όπως, π.χ., μικροί καταρράκτες και βάραθρα, τα οποία κατεβαίνουμε με τη βοήθεια ορειβατικού εξοπλισμού και σχοινιών. Το ύψος τους κυμαίνεται από 5 έως και 50 μέτρα


Πεζοπορία (River trekking)

Η πεζοπορία (river trekking) διακρίνεται σε απλή και ορεινή.

Διαδρομές:

Trekking Ποταμός Βοϊδομάτης

Trekking Φαράγγι Βίκου

Trekking ΔρακόλιμνηΤύμφης

Trekking Λυγγιάδες-Καταφύγιο Μιτσικελίου


Kayak

Το kayak είναι πολύ πιο ευέλικτο από μια βάρκα του rafting, το ρεύμα του ποταμού είναι αυτό που καθορίζει τη πορεία του καθώς εμείς με το κουπί μας αποφεύγουμε πιθανά εμπόδια στην πορεία μας, απόλυτο extreme καθώς η ταχύτητα του νερού και οι κυματισμοί αυξάνουν την αδρεναλίνη στο maximum ,αυτή η εξαιρετικά ευχάριστη περιήγηση χρειάζεται πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Parapente

Το αλεξιπτώτο πλάγιας ή αλλιώς parapente από τη γαλλική του σύνθετη ονομασία (para – από το parachute=αλεξίπτωτο και pente=πλαγιά), πραγματοποιεί μια πανάρχαια ανθρώπινη επιθυμία: την ελεύθερη πτήση.

Δίνει την ευκαιρία στον οποιονδήποτε να πετάξει σαν πουλί και να γνωρίσει μαγευτικές συγκινήσεις. Όπως προδίδει και η ελληνική του ονομασία, πρόκειται για ένα «ειδικό» αλεξίπτωτο, με το οποίο μπορεί κανείς να απογειωθεί από μια πλαγιά ανεξάρτητα από το ύψος της (όταν βέβαια το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες) και δεν απαιτεί κανενός είδους μηχανή.

Το parapente ζυγίζει από 10 μέχρι 15 κιλά, μαζεύεται εύκολα σε λίγα λεπτά από ένα άτομο, και μπαίνει σε ένα σάκο που μεταφέρεται στην πλάτη.


Hydrospeed

Το Hydrospeed είναι μια ειδική μικρή σχεδία κατασκευασμένη από πολυουρεθάνη σχεδιασμένη για ορμητικά νερά (ποτάμια).

Μια στόλη neoprene προστατεύει τον χρήστη από το κρύο και τις προσκρούσεις και χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα κινούμαστε στην ροή του ποταμού και αποφεύγουμε τα πιθανά εμπόδια.

Ο ενθουσιασμός αυξάνεται με την ταχύτητα του ποταμού, αυτή η εξαιρετικά ευχάριστη περιήγηση χρειάζεται πολύ καλή φυσική κατάσταση και κυρίως δύναμη στα πόδια!!


Αναρρίχηση

H αναρρίχηση, ένα συναρπαστικό σπορ που τελευταία γνωρίζει μεγάλη διάδοση, γιατί χαρίζει έντονες συγκινήσεις, μπορεί να γίνει σχεδόν παντού και δεν απαιτεί ιδιαίτερα ακριβό εξοπλισμό και εκπαίδευση.

Η αναρρίχηση βράχου φέρνει τον αθλητή σε επαφή με τη φύση, γυμνάζει και δυναμώνει το κορμί και το μυαλό του, βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση και την πνευματική του δύναμη και του χαρίζει έντονες στιγμές και μεγάλη ικανοποίηση όταν κατακτά την κορυφή και πετυχαίνει το στόχο που έβαλε.

Είναι όμως απαιτητικό άθλημα διότι απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Η ανάβαση μπορεί να διαρκέσει πάνω από μία ώρα τη φορά ή και πολύ περισσότερο.


Γιατί να μας προτιμήσετε

Η ACTIVE-NATURE είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εναλλακτικής μορφής τουρισμού (EXTREME SPORTS) στην ΕΛΛΑΔΑ, οργανώνοντας υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Αναλαμβάνουμε με την εμπειρία μας να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές στην φύση καθημερινά, με αντικείμενο δραστηριότητας, όποιας εσείς επιλέξετε (rafting, parapente, canyoning, kayak).


Δεν υπάρχουν προσφορές ...

Δεν υπάρχουν προϊόντα ....

Φωτογραφίες

Ωράριο Λειτουργίας

Στείλε μήνυμα

Επικοινωνήστε με την επιχείρηση

Χάρτης

Videos