ΖΑΧΟΥ ΕΥΑ D.D.S.,M.SC.

Γούναρη 7, 45444, Ιωάννινα

ΖΑΧΟΥ ΕΥΑ D.D.S.,M.SC.


Γούναρη 7
45444, Ιωάννινα

Οδοντίατροι


Εταιρικό προφίλ

Η Εύα Ζάχου εισήχθη το 2005 μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων την Οδοντιατρική Σχολή, ΑΠΘ. Αποφοίτητσε το 2011 με ‘Λίαν Καλώς’ και την ίδια χρονιά έγινε δεκτή στο 3ετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με Κατεύθυνση την Ενδοδοντολογία, Οδοντιατρική Σχολή, ΑΠΘ. Έλαβε τον τίτλο των μεταπτυχιακών σπουδών (Master in Science) στην Ενδοδοντολογία με ‘Άριστα’ το 2015.

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια Ενδοδοντίας και έχει δημοσιεύσει άρθρα που αφορούν την Ενδοδοντία σε ελληνικά και ξένα έγκριτα περιοδικά.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας, του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και της European Society of Endodontology.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 2014 όπου και ασχολείται αποκλειστικά με την Ενδοδοντία.


Περιγραφή Υπηρεσιών
  • Ενδοδοντικής Θεραπείας
  • Συντηρητική Επανάληψη Ενδοδοντικής Θεραπείας
  • Απονεύρωση
  • Εσωτερική Λεύκανση
  • Τραυματικές Βλάβες Δοντιών
  • Διάγνωση Καταγμάτων

Γιατί να μας προτιμήσετε

Στο ιατρείο αντιμετωπίζονται αποκλειστικά περιστατικά Ενδοδοντίας.

Έχει εξοπλιστεί με όλα τα σύγχρονα απαραίτητα τεχνικά μέσα (οπτικό μικροσκόπιο, σύστημα υπερήχων, σύστημα θερμής γουταπέρκας, μηχανοκίνητο σύστημα, εντοπιστής μήκους) ώστε να προσφέρονται στους ασθενείς υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.


Ενδοδοντική Θεραπεία - Απονεύρωση

Είναι η οδοντιατρική πράξη που θεραπεύει τις παθήσεις του πολφού – νεύρου και των περιακρορριζικών ιστών. Είναι απαραίτητη διότι οι παθήσεις αυτές δε μπορούν να θεραπευτούν μόνο με φαρμακευτικές αγωγές.

Το δόντι αποτελείται από τη μύλη (εμφανής στη στοματική κοιλότητα) και τις ρίζες (κάτω από το όριο των ούλων). Στο εσωτερικό υπάρχει ο πολφός (νεύρο) που περιέχει αγγεία, νεύρα και συνδετικό ιστό, και είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και φυσιολογική λειτουργία. Σε περιπτώσεις εκτεταμένης τερηδόνας, η οποία φτάνει κοντά στο νεύρο, σε τραυματισμούς, σε προχωρημένη περιοδοντική πάθηση ή ακόμα και σε τροχισμούς για τοποθέτηση στεφάνης – θήκης, ο πολφός φλεγμαίνει και αρχίζει να εμφανίζει είτε έντονα είτε ήπια συμπτώματα εντοπισμένου ή διάχυτου πόνου και ευαισθησίας. Εάν δε θεραπευτεί το νεύρο νεκρώνεται και η φλεγμονή επεκτείνεται στο κόκκαλο και τους μαλακούς ιστούς με συμπτώματα πόνου και πιθανότητα οιδήματος. Ενδοδοντική θεραπεία μπορεί επίσης να χρειαστεί σε ασυμπτωματικά δόντια όταν κρίνεται απαραίτητη για μια προσθετική αποκατάσταση.

Απαιτούνται συνήθως 1 έως 3 συνεδρίες διάρκειας 30-45’ λεπτών ανάλογα με τη δυσκολία του κάθε περιστατικού. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στο δόντι τοποθετείται απομόνωση, η οποία βοηθά στην αποφυγή της μόλυνσης από το σάλιο και προστατεύει το εσωτερικό του στόματος από τη διαδικασία. Το εσωτερικό των ριζικών σωλήνων καθαρίζεται και απολυμαίνεται και εάν κριθεί απαραίτητο τοποθετείται αντιμικροβιακή πάστα (υδροξείδιο του ασβεστίου) με προσωρινό σφράγισμα για μια βδομάδα. Στην τελευταία συνεδρία οι ριζικοί σωλήνες εμφράσσονται με τα ενδεικνυόμενα υλικά (φύραμα και γουταπέρκα). Στη συνέχεια ο ασθενής παραπέμπεται στο γενικό οδοντίατρο για την αποκατάσταση της μύλης.

Το ποσοστό επιτυχίας της αρχικής Ενδοδοντικής θεραπείας ξεπερνά το 90% και η διατήρηση των δοντιών στο φραγμό προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως ικανοποιητική μάσηση, φυσιολογική αισθητικότητα και αποφυγή υπέρμετρων δυνάμεων μάσησης, προστασία των διπλανών δοντιών και φυσικό χαμόγελο.


Πληροφορίες για Ασθενείς

Πρώτη επίσκεψη – Αξιολόγηση του περιστατικού

Σημαντικό κομμάτι της Ενδοδοντικής Θεραπείας είναι η πλήρης αξιολόγηση κάθε περιστατικού έπειτα από ακτινογραφική και κλινική εξέταση. Λαμβάνοντας υπόψη τα ακτινογραφικά ευρήματα, τα κλινικά σημεία και συμπτώματα καθώς και το ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό καταλήγουμε στη διάγνωση και στο κατάλληλο σχέδιο θεραπείας αναλύοντας σε κάθε ασθενή πλήρως τη διαδικασία, το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει, τις πιθανές δυσκολίες και την τελική πρόγνωση του δοντιού. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης ο ασθενής ενθαρρύνεται να εκφράσει όλες τις απορίες του σχετικά με τη θεραπεία, με στόχο να αισθάνεται άνετα κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Τελευταία επίσκεψη

Εάν ο ασθενής το επιθυμεί εκτυπώνεται και του παραδίδεται ένα πλήρες ιστορικό με τις ακτινογραφίες και τις λεπτομέρειες της θεραπείας κάθε περιστατικού. Σε κάθε περίπτωση αποστέλλεται το ίδιο ιστορικό και στον παραπεποντα οδοντίατρο. Τα αρχεία αποθηκεύονται στο προσωπικό αρχείο του ασθενούς και είναι διαθέσιμα κάθε στιγμή.

Στο ιατρείο υπάρχει δυνατότητα συναλλαγής με κάρτα. (σύστημα POS)


Τρόποι Πληρωμής
Μετρητά & Κάρτα (σύστημα POS)

Δεν υπάρχουν προσφορές ...

Δεν υπάρχουν προϊόντα ....

Φωτογραφίες

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα9:30 π.μ. - 5:00 μ.μ.
Τρίτη9:30 π.μ. - 5:00 μ.μ.
Τετάρτη9:30 π.μ. - 5:00 μ.μ.
Πέμπτη9:30 π.μ. - 5:00 μ.μ.
Παρασκευή9:30 π.μ. - 5:00 μ.μ.
ΣάββατοΚΛΕΙΣΤΑ
ΚυριακήΚΛΕΙΣΤΑ

Στείλε μήνυμα

Επικοινωνήστε με την επιχείρηση

Χάρτης