ΧΑΙΔΕΜΕΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Αντύπα Μαρίνου 1, 412 22, Λάρισα

ΧΑΙΔΕΜΕΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ


Αντύπα Μαρίνου 1
412 22, Λάρισα
Ορθοπαιδικοί


Εταιρικό προφίλ

Ο ιατρός διαθέτει άρτια επιστημονική κατάρτιση και στοχεύει, πάντα, στη διασφάλιση της ιδανικής θεραπείας για τους ασθενείς που τον εμπιστεύονται. Εξειδικεύεται, επιτυχώς, σε ένα ευρύτατο φάσμα υπηρεσιών που άπτονται της ειδικότητάς του.


Περιγραφή Υπηρεσιών

Χειρουργική χεριού - άνω άκρου 

Επανορθωτική χειρουργική

Αρθροσκοπική χειρουργική ώμου/γόνατος/ποδοκνημικής

Αθλητικές κακώσεις

Τραυματιολογία - Χειρουργική καταγμάτων

Οστεοπόρωση

Παθήσεις σπονδυλικής στήλης

Παιδοορθοπεδική 


Γιατί να μας προτιμήσετε

Ο στρατιωτικός ιατρός – ορθοπεδικός χειρουργός Στυλιανός Χαϊδεμενάκης, στη Λάρισα, παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στην αντιμετώπιση των παθήσεων και κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος.


Ολική Αρθροπλαστική

Οστεοαρθρίτιδα του ισχίου

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για δευτεροπαθή πάθηση, που προκαλείται από τη διαταραχή της αρμονικής σχέσης μεταξύ κεφαλής μηριαίου και κοτύλης, όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις ανομοιόμορφης φόρτισης λόγω δυσπλασικών ανωμαλιών, αλλοίωσης του αρθρικού χόνδρου της κεφαλής ή της κοτύλης και βλάβης του υποχόνδριου οστού της μηριαίας κεφαλής, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του χόνδρου.

Βασικότερο σύμπτωμα είναι ο πόνος, ο οποίος αρχικά εμφανίζεται κατά την κούραση, με την εξέλιξη όμως της πάθησης εμφανίζεται και κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης. Μάλιστα, σε προχωρημένα στάδια, ο πόνος συνοδεύεται από δυσκολία βάδισης και χωλότητα (εντοπίζεται στη βουβωνική χώρα, στην πρόσθια επιφάνεια του μηρού ή το γόνατο).

Η θεραπεία είναι συντηρητική και χειρουργική

Η συντηρητική θεραπεία, η οποία εφαρμόζεται κυρίως στα αρχικά στάδια, περιλαμβάνει ξεκούραση, βάδιση με μπαστούνι ή πατερίτσες, αντιφλεγμονώδη και φυσικοθεραπεία. Ωστόσο, η κύρια θεραπεία είναι η χειρουργική και αφορά στην ολική αρθροπλαστική του ισχίου, δηλαδή στην αντικατάσταση της άρθρωσης με τεχνητή κεφαλή μηριαίου και κοτύλη κεραμική ή από πλαστικό. Η χειρουργική θεραπεία έχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επιτυχίας, ενώ ο ασθενής είναι σε θέση να κινηθεί άμεσα, ειδικότερα με τη μέθοδο AMIS.


Μέθοδος AMIS

Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου και έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα, όπως:

Οστεοαρθρίτιδα του γόνατος

Η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος εμφανίζεται συνήθως σε παχύσαρκες γυναίκες άνω των 60 ετών. Η πάθηση αρχίζει από εκφυλιστικές αλλοιώσεις του έσω μηνίσκου, οι οποίες εκτείνονται στο έσω διαμέρισμα του γόνατος. Αρχικά εμφανίζεται διόγκωση του υποδόριου ιστού και ευαισθησία στην πίεση. Συχνά υπάρχει υγρό στο γόνατο και πόνος, ιδίως, τη νύχτα. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στη φθορά των αρθρικών επιφανειών του μηρού και της κνήμης.

Η θεραπεία είναι συντηρητική και χειρουργική

Η συντηρητική θεραπεία περιλαμβάνει ξεκούραση, βάδιση με πατερίτσες, αντιφλεγμονώδη, ενδοαρθρική ένεση, παυσίπονα και φυσικοθεραπεία. Όταν η φθορά επιδεινώνεται, η θεραπεία είναι χειρουργική. Σε νεαρότερα ηλικιακά άτομα κάτω των 60 ετών γίνεται υψηλή οστεοτομία της κνήμης. Σε άτομα άνω των 60 ετών γίνεται ολική αντικατάσταση των αρθρικών επιφανειών μηρού και κνήμης, με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας και άμεση κινητοποίηση του ασθενούς


Αρθροσκοπήσεις

Γόνατο – Ώμος – Ποδοκνημική

Η αρθροσκοπική χειρουργική έχει συμβάλλει στην αποκατάσταση των αρθρώσεων διαγνωστικά και θεραπευτικά. Είναι ατραυματική μέθοδος και η επάνοδος του ασθενούς στις προηγούμενες δραστηριότητές του είναι ταχύτερη. Κατά τη διάρκεια της αρθροσκόπησης, μια μικρή κάμερα που συνδέεται με ένα φακό οπτικών ινών εισάγεται στην άρθρωση και μας επιτρέπει να δούμε το εσωτερικό της άμεσα, καθαρά σε μεγέθυνση, σε όλη της την έκταση, χωρίς χειρουργική τομή.


Αρθροσκόπηση Γόνατος

Το γόνατο είναι μια σύνθετη και πολύπλοκη άρθρωση που υφίσταται συχνά τραυματισμούς, σε νεαρά άτομα, ιδιαίτερα κατά τις αθλητικές δραστηριότητες.

Η επέμβαση αρθροσκόπησης γόνατος πραγματοποιείται με αναισθησία, που μπορεί να είναι γενική, τοπική ή επισκληρίδιος.

Αρθροσκόπηση Ώμου

Ο ώμος είναι μια άρθρωση με μεγάλο εύρος κίνησης, η σταθερότητα της οποίας εξαρτάται από το θύλακο, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τους περιβάλλοντες μυς.


Αρθροσκόπηση Ποδοκνημικής

Η αρθροσκόπηση της ποδοκνημικής (ΠΔΚ) άρθρωσης αποτελεί, όπως όλες οι αρθροσκοπήσεις, μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο διάγνωσης και θεραπείας των παθήσεων/κακώσεων της άρθρωσης.


Πιστοποιήσεις - Διακρίσεις

Σύντομο Βιογραφικό του ιατρού


Ο Στυλιανός Ιωάννου Χαϊδεμενάκης γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι Στρατιωτικός Ιατρός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική Αθηνών του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική του άνω άκρου και τη Μικροχειρουργική αγγείων και νεύρων. Πραγματοποίησε πολλαπλές μετεκπαιδεύσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ στη χειρουργική χεριού, την αρθροσκοπική χειρουργική γόνατος/ώμου, τις αθλητικές κακώσεις και, τέλος, στην ολική αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου (μέθοδος AMIS).

Είναι ιδρυτικό μέλος της WSRM (World Society for Reconstructive Microsurgery).

Έχει δημοσιεύσει και ανακοινώσει εργασίες σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά και Συνέδρια.

Είναι μέλος στις παρακάτω επιστημονικές εταιρείες:
-Ελληνική Εταιρεία Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας
-Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Άνω Άκρου
-Ελληνική Εταιρεία Επανορθωτικής Χειρουργικής
-Διεθνής Εταιρεία Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής


Γενικές Πληροφορίες

Διεύθυνση: 
Μαρίνου Αντύπα 1, 
ΤΚ: 412 22
Λάρισα


Β' Ιατρείο: 6ης Οκτωβρίου 121, 
ΤΚ: 40200
Ελασσόνα Λάρισας

Τηλεφωνήστε μας Τηλ.: 2410 534004
E-mail: [email protected]


Δεν υπάρχουν προσφορές ...

Δεν υπάρχουν προϊόντα ....

Φωτογραφίες

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα10:00 - 13:00 & 18:30 - 20:30 (και κατόπιν ραντεβού)
Τρίτη18:30 - 20:30 (και κατόπιν ραντεβού)
Τετάρτη10:00 - 13:00 & 18:30 - 20:30 (και κατόπιν ραντεβού)
Πέμπτη18:30 - 20:30 (και κατόπιν ραντεβού)
Παρασκευή10:00 - 13:00 & 18:30 - 20:30 (και κατόπιν ραντεβού)
ΣάββατοΚΛΕΙΣΤΑ
ΚυριακήΚΛΕΙΣΤΑ

Στείλε μήνυμα

Επικοινωνήστε με την επιχείρηση

Χάρτης