ΣΑΛΒΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

8ο χλμ. ΠΕΟ Λάρισας-Αθήνας , 41336, Λάρισα

ΣΑΛΒΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


8ο χλμ. ΠΕΟ Λάρισας-Αθήνας 
41336, Λάρισα
Ακτινολόγοι, Ακτινοθεραπευτές, Ραδιολόγοι - Ογκολόγοι


Εταιρικό προφίλ

Ο ιατρός Νίκος  Σαλβαράς αποφοίτησε από την Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) το 1980. Απέκτησε το 1987 την ειδικότητα του Ακτινοθεραπευτή – Ογκολόγου  στο νοσοκομείο «ο Άγιος Σάββας» και ήταν  ο πρώτος Ακτινοθεραπευτής  - Ογκολόγος των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπότροφος του Ελληνικού Στρατού πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στο New York Medical College, όπου εξειδικεύτηκε στη Βραχυθεραπεία δίπλα στον Καθηγητή Basil Hilaris. Στην συνέχεια ακολούθησαν μετεκπαιδεύσεις  σε πλήθος νοσοκομείων Ευρώπης και Αμερικής.

Το 1992 εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα θεραπεία κακοήθων όγκων με βραχυθεραπεία υψηλού ρυθμού δόσεως στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία»   κάνοντας πρωτοποριακές για την Ελλάδα σε πολλά όργανα και ιστούς (πνεύμονα, εγκέφαλο, οισοφάγο, πάγκρεας  κ.α). Το 1997 για πρώτη φορά στην Ελλάδα με συνεργασία ομάδας ουρολόγων εμφυτεύει ραδιενεργούς κόκκους ιωδίου για θεραπεία αδενοκαρκινώματος  προστάτου (ενδοϊστική βραχυθεραπεία προστάτου). Το 1998 εγκατέστησε στο νοσοκομείο «ΙΑΣΩ» και λειτούργησε την πρώτη στην Ελλάδα μονάδα Ακτινοχειρουργικής Ιατρικής  “ Χ-Knife” και εφήρμοσε τις πρώτες θεραπείες ακτινοχειρουργικής με την τεχνική  “X-Knife”.
Το 2006 ηγούμενος ομάδας ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, ακτινοφυσικών, τεχνολόγων κλπ εκτελεί τις πρώτες στην Ελλάδα θεραπείες Ρομποτικής Ακτινοχειρουργικής με Cyberknife στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη και αργότερα οι θεραπείες επεκτείνονται και σε άλλα όργανα του σώματος (πνεύμονες, πάγκρεας, ήπαρ κλπ).
Ως Αξιωματικός Υγειονομικού (Ιατρός) του Ελληνικού Στρατού (αποστρατεύτηκε το 2006  με το βαθμό Ταξίαρχου) διετέλεσε Διοικητής διαφόρων μονάδων Υγειονομικού και επί πολλά έτη Διευθυντής του Ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο 401 ΓΣΝΑ. Έως το 1997 διετέλεσε Διευθυντής του τμήματος Βραχυθεραπείας στο θεραπευτήριο «Υγεία» . Το1997 δημιούργησε το «Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής – Ογκολογίας του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ το οποίο εξοπλίζει και λειτουργεί εώς το 2005. Το 2005 οργανώνει το τμήμα Ρομποτικής Ακτινοχειρουργικής Cyber - knife στο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ (το οποίο ήταν το 5ο μηχάνημα στην Ευρώπη) και στο οποίο είναι Διευθυντής εώς σήμερα.

Πλήθος εργασιών του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει κάνει πολύ μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.Περιγραφή Υπηρεσιών
  • Αντιμετώπιση καρκίνου με ακτινοβολία σε οποιοδήποτε όργανο του σώματος
  • Χρήση σύγχρονων μηχανημάτων
  • Προχωρημένες τεχνικές εφαρμογής

Γιατί να μας προτιμήσετε

Ο ιατρός Νίκος Σαλβαράς ειδικεύεται στην εφαρμογή του συστήματος ακτινοχειρουργικής Cyberknife, το οποίο σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση όγκων και άλλων παθολογικών καταστάσεων με ενδείξεις καλοήθειας ή κακοήθειας σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος με ακρίβεια κάτω του χιλιοστού, διασφαλίζοντας την μέγιστη ακρίβεια στην χορηγούμενη ακτινοθεραπεία.


Δεν υπάρχουν προσφορές ...

Δεν υπάρχουν προϊόντα ....

Στείλε μήνυμα

Επικοινωνήστε με την επιχείρηση

Χάρτης